Projecten

Selectie projecten

Lopend:

Ceres (2016-)

Muziek en soundscapes voor een avondvullende documentaire. In productie.

Rocókon (2011-nu)

Solo singer songwriter project en live act. Zachte piano-liedjes, electronica, didgeridoo en zang stapelen met een looppedaal.

Klankdagboek (2014-)

Een dagboek in veldopnames. Opgegaan in het project Elke Dag Een Gedicht.

Generative landscapes (2013-)
Eindeloze ambient, klanken en sferen. Muzikale systemen die zó zijn opgebouwd dat ze eeuwig kunnen blijven spelen. Naar wens beschikbaar als installatie voor 2, 4, 8 of meer speakers, en met beeld.

Stilte Project (2014-)

Op zoek naar rust en stilte door klank, beeld en tekst, in samenwerking met andere kunstenaars. Een deel van de opbrengst gaat naar onderwijs in de Derde Wereld, waar een groot deel van de inspiratie vandaan komt.

Verder:

 

Hondsdagen (2015)

Muziek en soundscapes voor een korte film van Janet van den Brand. Alle klanken opgewekt op uit het setgeluid.

Butala cultural project (2012)
Een handje helpen op het platteland van Zambia. Het Butala project probeert de cultuur van het Lala-volk vast te leggen en te behouden. Dat gebeurt door enerzijds een groep bewoners op te leiden tot filmmakers, anderzijds door zelf het één en ander vast te leggen. Bij dit project werkte ik samen met Malcolm Duregger.

In Zambia maakte ik 63 uur aan veldopnames.

Voedselstress (2014)

Een film over de vertwijfelingen over goed voedsel. Regie: Suzanne Witteman.

Queer Amsterdam (2012, 2013)

Pilot for een TV-serie, een mozaïekvertelling over negen personages die zich als queer identificeren. Muziek gecomponeerd in samenwerking met Guus Eikens en Charlotte Wessels. Regie: Bart Peters.

Rosa, zusje van Anna (2012)
Korte film van Janet van den Brand. Drie zusjes groeien samen op, maar door rivaliteit loopt de spanning langzaam op. 12 minuten aan soundscapes geleverd, en een klein piano thema. De titelmuziek en aftiteling zijn van de hand van Colin van der Lei.

Verstilde Stemmen (2013)
Documentaire over een verdwijnend Zeeuws dialect, van Janet van den Brand. 12 minuten muziek en soundscapes. Opening en slot door Colin van der Lei.

Field recording sets (2011-present)

Samengevoegde veldopnames van diverse plekken op de wereld. Hoogtepunt zijn de veldopnames uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zambia.