Field recording set #2 – Korte Smeden 2

Field recordings LP001B – ‘Korte Smeden’

Field recordings LP001B – Korte Smeden by HarroldRoeland

A collection of field recordings in LP format

B1 Thunderstrikes

A massive thunderstorm just blew over, and it`s still droning in the background. To round up, two massive thunderstrikes echo across the city. Far off sirens hint at the damage done.

B2 Trans Overiessel Express: Deventer Station

The singing train conductor meets a colleague he hasn`t seen in a while. Suitcases rumble, high heels click, and the train to Zwolle rolls in.

B3 Funfair

During the summer season, a funfair blocks the entry to the heart of the city. This is what it sounds like, cycling through on the way home.

B4 Distant thunder

The storm on track B1 still roars, her rumbling now clearly smoothed by humid air and the long distance.

———————

B1 Onweersinslagen, Korte Smeden

Een van de heftigste onweersbuien in jaren is zojuist overgetrokken. Op de achtergrond rommelt het nog aan een stuk door. Om af te sluiten slaat de bliksem twee keer ferm in. Een verre sirene suggereert de gevolgen van de inslag.

B2 Trans Overiessel Epress: Station Deventer

De zingende conducteur ontmoet een oude bekende. Terwijl trolleys en hoge hakken over het perron klikken rijdt de trein naar Zwolle binnen.

B3 Kermis

In de zomermaanden staat er doorgaans een kermis in de stad, waar je nauwelijks om heen kan als je de stad in moet. Er doorheen fietsen klinkt als op deze opname.

B4 Wegtrekkend onweer

Dezelfde bui die te horen is op B1 trekt in de verte weg. Een duidelijk, maar ver en door de afstand bijna gladgestreken geluid van onweer golft door de laatste regen.