Field recording set #1 – Korte Smeden 1

Field recordings LP001A – ‘Korte Smeden’

Field recordings LP001A – Korte Smeden by HarroldRoeland

A collection of field recordings in LP format

A1 Korte Smeden

Living in the same spot for months makes you indifferent to the local sounds. Spending a few months in my brothers` first floor apartment, above the she shops in the local mall, we would wake to the sound of the first shoppers on saturdays. This is an hommage to the sounds we got so used to.

A2 Rain

Few sounds are as soothing as rain and distant thunder. A shower rushes over the mall and then swells a litte. King thunder mumbles in the distance.

A3 Afterthought: Busking

A busker plays a droning tune on the corner. This recording is filtered, leaving the essential frequencies of his instrument.

——

A1 Korte Smeden

Wanneer je maanden ergens woont, worden de geluiden die bij die plaats horen steeds minder bijzonder. In de bovenwoning van mijn broer, waar ik in 2008 van april tot september verbleef, keken we vanuit de huiskamer uit op de Diezerstraat, de grootste winkelstraat van Zwolle. Elk weekend diende het winkelend publiek, dat overal om het huis heen liep er als wekker. Deze opname is een ode aan de geluiden waar we zo aan gewend waren.

A2 Lenteregen, Korte Smeden

Er zijn weinig geluiden zo rustgevend als regen en onweer in de verte. Een bui ruist over de Korte Smeden en zwelt een beetje aan als het onweer in de verte voorbij komt.

A3 Nagedachte: Straatmuziek

Een reizende muzikant speelt op een straathoek. Voor de opname is een filter gebruikt dat vrijwel alleen de belangrijke frequenties van zijn instrument overlaat.